ЕкологияПолитикаРусе

Пенчо Милков сформира временна анкетна комисия за въздуха на Русе

Новоизбраният кмет на Русе Пенчо Милков вече работи по най-важния въпрос за всички русенци, а именно – замърсяването на въздуха в града.

В своя публикация във Фейсбук от вчера, Милков анонсира че вече е започнал да се запознава с цялата информация относно качеството на атмосферния въздух в Русе.

С това си действие той потвърждава решителността си, която декларира в предизборните си обещания, че първото нещо което ще направи, ако бъде избрана за кмет на град Русе, ще бъде, да даде цялата информация за положението със замърсяването на въздуха в града.

В нов пост от днес, новоизбраният кмет обяви, че е получил жалба за качеството на атмосферния въздух в град Русе, която е отправена до Европейския парламент и до няколко български институции, включително и до него и поради това, ще предложи на общинския съвет да бъде сформирана временна анкетна комисия от общински съветници и експерти , която да събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и да изслуша всички компетентни органи и заинтересовани граждани, които искат да направят изявление.

Ето пълния текст на неговото съобщение:

Жалба за качеството на атмосферния въздух в град Русе, която е отправена до Европейския парламент и до няколко български институции, включително и до кмета на община Русе, получих днес. Във връзка с основния проблем за русенци ще предложа още в началото на работата на Общинския съвет да бъде сформирана Временна анкетна комисия от общински съветници и експерти, която да заседава публично пред обществеността.

Комисията ще събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и ще изслуша всички компетентни органи и заинтересовани граждани, които искат да направят изявление. При необходимост ще покани национални и международни експерти. Подобно на Кръглата маса от 1990 година в София се надявам Временната анкетна комисия в Русе да стане орган и символ на гражданската активност и да постигне исторически успех.

Енергията на русенци заслужава отговор от институциите! В тази връзка лично ще изпратя получената жалба до българските депутати в Европейския парламент с искане да ме информират за действията, които ще бъдат предприети. Гражданите на Русе трябва да знаят истината за замърсителите на въздуха и мерките срещу тях.

Както ви обещах, проблемът вече заема голяма част от работното ми време. В момента преглеждам наличната информация. Желанието ми е всички активни и заинтересовани русенци да се включат в Комисията заедно с експертите и общинските съветници.

Време е за действие за по-добър живот.

#ОбичамеРусе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *