Спорт

Примош Роглич разгроми конкуренцията в 9-я етап на Джирото

Словенецът и главен претендент Примош Роглич спечели по категоричен начин 9-я етап от тазгодишното Джиро. Етапът представляваше бягане по часовник по 34 км маршрут, който включваше и сериозно изкачване от 9 км.

Словенецът постигна най-добър резултат от всички, изпреварвайки с 11 секунди притежателят на световния рекорд за едночасова езда Виктор Кампенарц. Белгиецът, въпреки това, имаше реален шанс да победи в надпреварата, но не получи достатъчно адекватна помощ от своя механик при смяната на своя часовникарски велосипед с обикновен такъв, точно преди изкачването.

Главният конкурент на Примош Роглич за генералното класиране Саймън Йиетс изостана на 3.30 минути и до голяма степен саботира шансовете си за крайна победа в надпреварата.

Много добре се представи италианецът и също считан за един от главните фаворити за розовата фланелка Винченцо Нибали. Той успя да лимитира изоставането си от Роглич до 1.05 мин. и завърши 4-ти, което се отбелязва от всички специалисти като изключително постижение.

Въпреки това Нибали подчерта след края на етапа:

 

Твърде рано е да се твърди, че Giro d’Italia е двубой с Роглич

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *