АктуалноБизнес

Стотици компании призовават Тръмп да отмени новите мита за китайски стоки

Стотици компании и търговски асоциации са отправили писмен призив до президента на САЩ Доналд Тръмп, в който искат той да не налага новите митнически тарифи върху вноса на китайски стоки.

Писмото, сред авторите на което личат имената на известни вериги за търговия на дребно като Walmart, Target, Ikea и J Crew бе оповестено в четвъртък и призовава президента Тръмп да стопира налагането на нови, наказателни мита от 25% върху вноса на стоки за над 300 млрд. долара от Китай, които понастоящем не подлежат на облагане.

„Допълнителните тарифи ще имат значително, отрицателно и дългосрочно въздействие върху американските предприятия, фермери, семейства и американската икономика“, пишат те в писмото, под което има 661 подписа. „Широко прилаганите тарифи не са ефективен инструмент за промяна на нелоялните търговски практики в Китай. Тарифите са данъци, плащани директно от американски компании… не от Китай“.

Писмото, озаглавено „Тарифите са удар право в сърцето“, цитира данни от Trade Partnership Worldwide, които твърдят, че новите митнически тарифи могат да доведат до загуба на 2 милиона работни места, да добавят повече от 2,000 долара разходи за среднотостатистическото четиричленно американско семейство и да намалят стойността на брутния вътрешен продукт на САЩ с 1%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *