БукурещНовиниРумъния

Ден без коли в Букурещ на 22 септември

22 септември 2019 г. ще бъде „Ден без автомобили“ в Букурещ, тъй като движението на моторни превозни средства в определени райони ще бъде забранено за няколко часа, сочи проект на решение, прието на заседанието на Общинския съвет на 27 август.

Тази инициатива е част от събитията от Европейската седмица на мобилността 2019, координирани между страните от ЕС, съобщава Economica.net.

В неделя, 22 септември 2019 г., между 9.00 и 17.00 ч. в точно определена зона ще бъде забранено движението на моторни превозни средства, включително такива движещи се на пропан-бутан, както и всякакви електрически превозни средства с 2, 3 или 4 колела.

Определената зона обаче е доста тясна: по същество, това са два булеварда с направление изток-запад, които преминават през централната част на града и които обикновено са доста натоварени, поради липса на алтернативи (околовръстни пътища) за тези, които искат да преминат през столицата.

В информация изнесена в медиите, кметът Габриела Фиреа съобщи за продължаващи обществени консултации относно винетка, която ще трябва да се закупува от всички автомобили, регистрирани извън Букурещ, но движещи се в столицата. Фиреа е направила важно допълнение, което обещава да уреди положението на тези, които дефакто живеят в Букурещ, но колите им по някаква причина са регистрирани в други градове.

Снимка: Mindauga Dulinska
Информация: romania-insider.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *