Смях

Невероятна история за едни безжични слушалки, които си купих 4 пъти

Сега ще ви разкажа великата история на моето търсене на безжични слушалки. Дръжте се здраво
Октомври м.г. на моя милост ѝ хрумва гениалната идея да си купи bluetooth слушалки – хем си бутам бебешка количка в парка, слушам подкасти или говоря по телефона,хем не се оплитам с кабели

Речено-сторено. Разпитах познати познати за препоръки 5 от 6 бяха доволни от Анкер. 6тия – ми препоръча Зенхайзер, които струват колкото половин бъбрек и на фона на 25 евро за Анкер и толкова доволни потребители – решено е! Анкер!

Поръчвам Анкерите от Амазон.де, с Гъбко, чакам 2 седмици. Пристигат при мен, с треперещи от вълнение ръце, отварям опаковката, свързвам ги с телефона, пускам музика, пускам подкас. Yesss! Работят супер. Звъня по телефона „Ало, обаждам ти се от новите слушалки“

Отсреща чувам: „Чува се жужене като ми говориш“. Моооля? Оказва се, че когато говоря с тях по телефона, отсрещния човек чува гласът ми роботски, с едно постоянно бзззуззбзззбуууззз.
Бях тотално смачкана. Свързах ги сдруг телефон, с трети, правих Skype Test Call, жуженето си е там

Пиша на Анкер: „Здравейте, купих си ваши слушалки, явно е дефектен микрофона, като говоря с някого, отсреща чуват жужене“. Анкер ми отговарят: „Пробвайте да ги свържете с друг телефон, с Айфон, рестартирайте ги, ако не става, пратете ни ненамсикъв номер, който е в кутийката

ще започнем процеса по гаранционно обслужване“.
Стори ми се, че с тях ще загубя твърде много време. Затова писах диретно на Амазон. От Амазон казаха: „Връщаме ви парите обратно, задръжте дефектните слушалки“.

Happy me. Поръчвам получавам fefund-a от Амазон и поръчвам 2ри комплект от същите слушалки. Пак Гъбко доставка, чакане 2 седмици. Пристигат. Отварям ги. Тествам ги. НЕ ЖУЖАТ! ?

Няколко дни по-късно започвам усилено да се самозалъгвам, че всичко със слушалките е наред. Но истината е, че не е ?
Ползвам, не ползвам слушалки, след ден и половина батерията си е отишла. Зареждам ги на 100%, стоят изключени, след половин ден са на 60%, на следващия ден – 0%

Стоя и чакам проблема да се разреши от самосебе си. Може някак батерията магически да се оправи и да не трябва да се разправям пак. След 1 седмица се предавам пред реалността. Пиша на Амазон, че и 2рия комплкт е дефектен.

Те ми отвръщат: „Няма проблем, върнете ни слушалките, ще ви върнем парите като пристигнат“. Връщам им слушалките по пощата. Получавам refund още същия ден, когато ги пращам, явно са решили да не чакат да ги получат. А аз поръчвам 3ти(ТРЕТИ) комплект от същите слушалки.

What could possibly go wrong. Не може да получа 3 комплекта подред дефектни. Нали? Нали?? НАЛИ???
Отново чакам 2 седмици Гъбко да ми ги доставят…. сагата е започнала октомври, вече маближава Коледа.

Пристига 3тия комплект слушалки. Междувременно, Амазон получават дефектния 2ри комплект и ми пращат refund втори път за него. Реално 2 пъти ми връщат парите за един и същ комплект дефектни слушалки – веднъж като го поисках, 2ри път като получиха дефектния артикул обратно.

Нищо, викам си, ще им пиша да си вземат парите обратно, само да си тествам третия комплект слушалки. Ох, дано работи!
Отварям кутията с треперещи ръце и веднага звъня по телефона. Отсреща чувам: „Пак ли ми се обаждаш от дефектните слушалки?“

?И третия(!) комплект слушалки ЖУЖИ, когато говоря с някого по телефона! Също като първия!

Сядам пред компютъра и направо взривявам support-a на Anker как може да произвеждат толкова нискокачествени продукти. При положение, че съм купувала доста неща от тях и знам, че мога да разчитам на качество.
Пиша и унищожително ревю в Амазон.

От Анкер много ми се извиняват, молят ме „Let us WOW you one more time, няма нужда да ни връщате дефектните“. Пращам им адрес и те ми пращат нов комплект слушалки (четвъртии, ако им загубихте бройката), директно с курирер до вкъщи.

Аз от вълнение какво ще се случи този път, съм забравила да им напиша номера на блока, в адреса който ми пратих. Та куриера не можал да намери адреса. И добре че видях тракинга и се обадих по телефона на куриера.

Вече е януари. Получавам 4(четвъртия) комплект слушалки Анкер. Вече изморена от цялата сага, ги отварям. Гози път НЕ жужат. Няколко дни по-късно мога да потвърдя, че и батерията им работи добре. Доволна съм.

Междувременно, по някакви неведоми пътища, получавам още един refund от Амазон. Нямам идея как и защо. Може някой служител да ми е видял review-то и да е решил да ме обезщети тез да го искам от тях.

Вкъщи вече съм до колене в дефектни слушалки и refund-и. Реших да подаря на някой който няма да говори по телефона, едните дефектни слушалки. Поне стават за слушане на музика. Ако не говориш по телефона с тях, няма грижи.

Започвам да ровя всички кутийки вкъщи. Навързала съм цветни ластичета на слушалките, за да различавам кой комплект кой е. Надписала съм с молив кутийките, щото имам 4 комплекта еднакви.

Отварям едната кутийка. И от вътре изскачат слушалките с дефектната батерия (2рия комплект), които върнах на Амазон, но се оказва, че явно съм им върнала празна кутийка без слушалки вътре ?

Пълен ужас. Поне четвъртия комплект работи. 2 месеца и половина по-късно. Време е да пиша на Амазон да си вземат обратно 2та refund-a в повече, които са направили за мен.

На едното писмо, което им написах, че са ми върнали пари в повече, получих отговор: “ Thank you, may God bless you more in future“.?

След цялата тази сага, може да се каже че съм доволна. Имам слушалки, които работят добре, слушам подкасти с тях, докато се разхождам с бебето в парка, говоря по телефона, случам музика докато тичам.

И така, половин година… до днес.
Когато се оказа, че дясната слушалка е спряла да работи.

Все още ме държи емоцията от това събитие, но обмислям отново да взривя support-а на Анкер по мейл и този път да дам половин бъбрек за Зенхайзер.

*Публикацията е изцяло съставена и препечатана от постове на потребителката @if__fi в Туитър.
Снимка: Designed by Freepik

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *