Спорт

Григор Димитров победи Роджър Федерер на US Open!

За първи път в своята кариера Григор Димитров победи най-великия тенисист за всички времена Роджър Федерер. Гришо надделя над маестрото, който е и петкратен шампион на US Open в 5 сета и спечели с 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2, класирайки се на дебютен полуфинал на US Open.

Григор Димитров беше повече от щастлив след една от най-значимите победи в своята кариера.

Отдавна не бях играл на този корт. Първия сет бях нервен, търсих ритъма си, а той сервираше добре. Трябваше да остана в мача, знаех че физически се чувствам много, много добре. Движех се на ниво. Много съм щастлив

сподели бившият №3 след невероятния успех.

Федерер почувства контузия след края на четвъртия сет и взе медицински таймаут, а Димитров не се разконцентрира и завърши своята задача.

Не знам, може би след втория сет започнах да намирам своя ритъм и усетих, че ако има дълги разигравания, ще имам предимство

каза Григор, който в края на четвъртата част задържа петкратния шампион в негово подаване над 10 минути.

Това беше дълъг гейм, аз се опитах да остана в него, това беше основната ми цел да го накарам да стои повече на корта. Накрая беше по-бавен и не беше на 100 процента. Това е формат 3 от 5 и сета и всичко може да се случи.

Дарън Кейхил, който взимаше интервюто от Григор, каза, че най-великото треньорско решение е Андре Агаси и Радек Щепанек да не пътуват с българина за Ню Йорк, а там да е само кондиционният му треньор Кейси Кордиал.

Би било хубаво да мога да го обясня, каза бившият №3.

Това беше едно от най-трудните решения. Не знам защо го направиха. Може би искаха да ме накарат да се събудя. Андре и Радек не са тук, но постоянно говорим, със сигурност отново ще бъдем заедно. Всичко се развива добре за мен

Гришо полуфиналист на us open 2019

В следващата фаза Димитров ще се изправи срещу Даниил Медведев. Двамата са се срещали два пъти до момента и делят по победа на четвъртфиналите в Куинс преди две години победител беше Григор, а по-късно през тази кампания руснакът надделя във Вашингтон.

Играл съм два пъти срещу него. Той прави великолепно лято. Какво да кажа. Знам играта му. Утре ще е дълъг ден. Ще опитам да се възстановя и след това вече ще анализирам какво съм направил в този мач. И предстои да се подготвя за срещата срещу Даниил. Той е труден съперник, но ето ме аз съм тук!, каза развълнуваният Димитров след знаменитата победа.

Вижте най-интересните части от мача:

Източник: tenniskafe.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *