АктуалноРусеСнимки Русе

Колите на Гугъл отново са в Русе

Колите на световната търсачка Гугъл отново са в Русе и снимат улиците и забележителностите на града. Една от тях беше забелязана в центъра на града, до съда. Заснетите изображение са част от услугата Google Street View която е налична от 2013 година.

Данните от картите на Google са достъпни в над 85 страни по света, като потребителите могат да гледат 360-градусови графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Услугата е достъпна и за мобилни устройства.

Автомобилите на световния гигант ще обиколят 15 български града в рамките на два месеца, като са поели по маршрутите си от 16 август.

В кадрите ще бъдат включени и такива, направени от пешеходци, които са популярни като тракери.
Нови изображения от страната ще бъдат добавени чрез т.нар. Street View Trekker. Функцията включва изображения, правени със специална раница, с фотооборудване, чиито камерите са монтирани на върха ѝ.

Тракерът се носи от оператор, който обикаля пешеходните зони и автоматично събира снимки по пътя си. Целта е по този начин да бъдат добавени гледки от места, които са недостъпни за автомобили.

Ако случайно в кадър попаднат преминаващи хора, техните лица биват замъглявани. Всеки има право да подаде сигнал до търсачката и да бъде заличен от снимките, ако прецени, че те по някакъв начин нарушават негови права.

Снимка: Retro media
Източник: money.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *