ПолитикаРусе

След първия тур на местните избори в Русе: балотаж между Пенчо Милков (БСП) и Диана Иванова (ГЕРБ)

Сигурен балотаж се очертава за кметското място в Русе идната неделя, след като на първи тур най-много гласове събраха Пенчо Милков (МК БСП) и Диана Иванова (ГЕРБ).

Официалните резултатите все още се обработват, като на база обработени данни от СИК на 25%, водач е Пенчо Милков с 35.3% следван от Диана Иванова с 27%.

Двамата основни кандидати коментираха предварителните резултати и започнаха своята подготовка за решителния рунд.

Пенчо Милков:

Очаквано беше от мен следното, което беше наша цел: да проведем светла кампания, кампания, която не е „анти-наш опонент”, кампания, която не представлява боксов ринг, а кампания, която представи на съгражданите ми моята личност, личността на кандидатите за общински съветници и платформата ни. В нито един миг, нито един път, не съм си позволил да се обърна срещу някой от моите опоненти, защото си давах сметка и продължавам да си давам сметка, че някои от тях, не само аз, може да бъде наш кмет. Така че, ние не трябва в кампанията да девалвираме личността на другите опоненти. Най-важното е, че кандидата на ГЕРБ и аз достатъчно ясно представяме личностите си на съгражданите ни, не се крием, достатъчно ясно представяме платформите на съгражданите си. Аз вярвам, че моите съграждани ще направят информиран избор, честен, няма да се поддават на натиск, нито на инсинуации и изборът ще бъде честен в Русе.

Ние имаме ясна идея за продължаване на срещите с хората за разговори и кампанията ще бъде светла, усмихната. Ние говорим за бъдещето, не за миналото, това ще бъде и в тези няколко дни.

По отношение на общинския съвет е рано да се говори, тъй като няма официални резултати, но вярвам, че ако всеки един от кандидатите, изпълни това което обеща, аз ще мога да работя с тези мои съграждани, защото до голяма степен проблемите ги дефинираме едни и същи.

От тук насетне остава, аз го показах че го мога, да намерим събиране на личностите. Защото, обикновено, хората личностни проблеми ги карат, а не идейни. Така че смятам че ще намерим общ език.

Цялата ни кампаия беше изправена пред хората, не деля хората на групи, те не са блокчета лего, които да могат да бъдат размествани, когато някой им посочи. Продължавам да вярвам, че изборът е мажоритарен, застанах с цялата си личност, всичко което представлявам пред своите съграждани, без да крия нищо, в случай че те ме изберат, това ще бъде изключителна отговорност за мен и тежест, с която смятам че мога да се справя.

За победата в неделя, ще разчитам на това, русенци да продължат да бъдат смели, честни в избора и да не се поддават на манипулации. Вярвам, че ако това продължи да е така, можем да се увенчаем с успех.

Диана Иванова написа във Фейсбук:

Благодаря на всички мои съграждани, които подкрепиха кандидатурата ми за кмет на Община Русе! Прогнозните резултати за нас са успех! Русенци искат да управляват Русе! Вярвам, че следващата седмица ще обединим десния вот за просперитета на града ни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *