АктуалноРусе

Камери на най-натоварените кръстовища в Русе

На 30 натоварени кръстовища в Русе вече работят 282 камери за видеонаблюдение – 232 от тях са стационарни трафик камери, а 50 са въртящи се на 360 градуса за панорамно наблюдение.

Надградената интелигентна транспортна система дава възможност да се проследява трафика на движението на преминаващите автомобили и натовареността в зоните на кръстовищата. С нейна помощ се проследява спазването на графиците и маршрутните разписания на преминаващите автобуси и тролейбуси от масовия градски обществен превоз и тези, осъществяващи превоз на пътници по междуселищните автобусни линии.

Резолюцията на камерите е от висок клас и позволява разчитането на регистрационни номера дори и в тъмната част на денонощието. Камерите притежават много допълнителни възможности, като например проследяване по номер на автомобил движението му през отделните кръстовища, установяване преминаването на МПС по регистрационен номер, констатиране на нарушения по закона за движение по пътищата, спазването на общественият ред и сигурност от гражданите и др.

Органите на МВР разполагат с достъп до системата и могат да я използват при оперативната си работа.

Източник: ‎Ruse Photo News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *