АктуалноРусе

Областната администрация в Русе и БАН ще си сътрудничат за развитието на региона

Областният управител на Русе Галин Григоров и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски са подписали днес декларация за сътрудничество. Според текста на споразумението двете институции ще обменят периодично информация относно проекти, програми и инициативи, свързани с развитието на региона, съобщиха от областната управа в крайдунавския град.

Галин Григоров среща с БАН

Акцент е поставен и върху разработването на експертизи, становища и други оценки по проекти на нормативни актове и регионални стратегии. Сред обектите на взаимодействие са още защитата на населението и критичната инфраструктура, както и управлението на риска при природни бедствия и аварии.

Двете институции ще си съдействат при развитието на технологични центрове, бизнес инкубатори и паркове за трансфер на технологии, а също и внедряването на съвременни информационни и комуникационни технологии с оглед управление на инфраструктурата и териториалното развитие.

Насърчава се и съвместното участие при разработването на европроекти, свързани основно със социално-икономическия просперитет и образованието.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *