АктуалноПолитикаРусе

Посещение на Бойко Борисов в Русе 13.09.2019

Ето как различни електронни медии отразиха посещението на премиера Бойко Борисов в Русе на 13.09.2019 (петък):

ОП РУСЕ АРТ

ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ПОСЕТИ ГРАД РУСЕ И ИНСПЕКТИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА КЛЮЧОВИ ПРОЕКТИ

Министър-председателят Бойко Борисов днес посети град Русе. Той инспектира напредъка по изпълнението на мащабните инфраструктурни проекти, които се изпълняват на крайбрежната ивица на града, с които го запозна кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

С изцяло обновената крайбрежна зона – новите пасарелки с панорамни гледки, кейовата стена, зоните за отдих и спорт на открито, ще сбъднем една десетилетна мечта на русенци – да обърнем града с лице към река Дунав

сподели русенският градоначалник.

Премиерът посети и вече завършените обекти в близост – изцяло новите булевард „Придунавски“ и ул. „Славянска“. След това той разгледа и ремонтираното училище СУ „Христо Ботев“.

По време на посещението си премиерът беше придружен от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който връчи документ – Разрешение за ползване на учебното заведение на директора Теодор Коцев. Такъв получи и директорката на МГ „Баба Тонка“ Галина Бобева.

Двете училища са с изцяло обновени заедно с дворните пространства по проект на Оперативна програма „Региони в растеж“ и ще посрещнат учениците на 16-ти септември с нови отлични условия за провеждането на учебни занятия и спорт.

TVN

Борисов: Всеки ден има добри новини за Русе, смених Стоилов за „освежаване на партията“

Всеки ден има добри новини за Русе. Така премиерът Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос, с какво ще зарадва жителите на крайдунавския град при днешното си посещение.

Вижте, новият кей в Русе ще стане най-красивото място в града. След малко отиваме в училище „Христо Ботев“, които след ремонта стана може би най-хубавото училище в страната“. Доволен съм от вида на град Русе. Доволен съм от работата на Пламен Стоилов, аргументира се премиерът.

На последвалия въпрос защо, в такъв случай не го подкрепи за евентуален трети мандат, премиерът отговори, че това е било продиктувано от желанието му да „освежи партията“.

„Никой от нас не е женен за поста си. Аз лично два пъти съм си ходил. Ние имаме кауза и се надявам че Стоилов ще стои до мен”, каза Борисов.

Премиерът не даде конкретен отговор на въпроса, кога реално ще започне изграждането на магистралата от Русе до Велико Търново.

Ще пуснем „Хемус“ до Боаза, до пресичането с пътя Русе – Велико Търново. Търговище – Шумен се строи много усилено. Ако всяко правителство беше правено по една магистрала, сега нямаше да ме питате. Ние правим 7 наведнъж. В същото време всеки ден се иска”, коментира Борисов. Що се отнася до изграждането на втори мост над Дунав край Русе, премиерът каза, че не е оптимист за това, въпреки че, по думите му, „румънците го искат“.

Той потвърди изявлението на министър Караниколов, че ако „Дунарит“ бъде обявен за продан от собствениците си, държавата ще изкупи предприятието.

„Ако се стигне до публичен търг за „Дунарит“, със сигурност държавата ще го изкупи. Гарантирам, го на 100 %. Толкова ми омръзнаха аферите около този важен, стратегически и работещ завод, че и отгоре ще дадем на търга и ще си го купим. Ще бъде на 100 % само държавен. Това мога да гарантирам. Докато съм някакъв и имам някаква власт, това ще стане“, категоричен бе Борисов.

РУСЕ МЕДИА

 

Ако всяко правителство беше правило по една магистрала – ако имахме „Хемус“, ако имахме „Тракия“, ако имахме „Струма“, ако имахме „Марица“, ако имахме „Люлин“, отдавна да сме направили пътя Русе-Търново. Ние правим седем наведнъж. И в същото време всеки ден ни приказвате – искаме, дайте повече за това, за това, за това..

коментира при посещението си в Русе премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че в момента се работи усилено по „Хемус“, след която идва и редът на Русе-Велико Търново, като регионалното министерство подготвя два лота от новата магистрала.

Борисов припомни още, че правителството заделя постоянно пари за строеж на нови пътища, нужни за развитието на икономиката.

РАДИО РУСЕ

Министър председателят Бойко Борисов бе на посещение днес в Русенска област. По станала вече традиция министър-председателят излъчва на живо в социалните мрежи обхода на големите инфраструктурни проекти в региона. Направеното и предстоящите дейности по мащабните проекти беше представено лично от кмета Пламен Стоилов.

Герб няма да подкрепя кметове повече от три мандата, един от мотивите за това решение е, че по този начин партията ще се обнови. Като пример, Бойко Борисов посочи ситуацията в Русе, където въпреки успешните два мандата, настоящият кмет Пламен Стоилов не бе издигнат за трети.

По време на предстоящите избори, Герб няма да дава пари за политическа реклама, заяви още Бойко Борисов. Причинита са публикации в агенция ПИК, които предизвикаха реакцията всички политически сили. За да се избегнат бъдещи злоупотреби, най-голямата политическа сила няма да използва платени кампании в нито една медия, уточни още премиерът.

Един от пиоритетите в управлението е образованието, затова и Герб залагат на доказал се професионалист в тази област, заставайки зад кандидатурата на директорката на професионалната гимназия по облекло Дияна Иванова за бъдещ кмет на Русе.

ECONOMY.BG

Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Русе. Той изтъкна, че правителството работи едновременно по редица инфраструктурни проекти, в това число и магистралите.

„Правим седем магистрали наведнъж“, подчерта премиерът. В крайдунавския град Борисов инспектира инфраструктурата в Русе.

„Промяната в Русе е изключително видима. Извършва се мащабен ремонт на уличната мрежа и тротоарите в града. За 8 години над 200 млн. евро са инвестирани в Русе по различни програми“, информира премиера Борисов кметът на Русе Пламен Стоилов.

В града се работи по още три мащабни проекта, в които се инвестират близо 30 млн. лева като целта е Русе да се обърне с лице към Дунава.

Относно пътя Русе-Велико Търново, премиерът заяви, че два лота от автомагистрала „Хемус“ са на финала. А МРРБ следва да подготви два участъка от пътя Русе-Велико Търново за строителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *