АктуалноРусе

Разбиха най-голямата оранжерия за марихуана в Русенско

Криминалисти от ОДМВР-Русе разбиха най-голямата оранжерия за производство и разпространение на марихуана в областта. При специализираната акция, започнала вчера, са задържани 7 лица и канабис за над 1 млн. лв.

Заедно с местните органи са действали и служители на ГД Национална полиция, СДВР и ОДМВР-София, съобщиха от МВР.В рамките на акцията криминалистите проверили стопански двор на територията на село Новград, община Бяла. Открити са 1743 саксии с растението, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация.

Изключително затворен цикъл на производство, с пригодена като хотелска част със спални помещения и санитарни възли, с кухненски помещения, т.е. хората влизат и не излизат отвътре, за да няма въпроси. Изключително добре направена инсталация, която не позволява и по мирис да бъде усетено какво се прави вътре в близост

обяснява гл.инспектор Петър Ванев, началник на Криминална полиция-Русе.

 

Организаторите на наркопроиводството са имали готова легенда, за да заблудят хората в селото. Местната жителка Еленка Радева разказва, че е виждала в претърсената оранжерия три момчета, които ѝ казали, че строят неще вътре и правели „някакви вани“, щели да гледат „червеи и маруля“.

Намерени са и над 140 кг. суха тревна маса. Конфискувани са и три автомобила. Иззети са и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването, мобилни телефони, компютри, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка между лицата. В хода на операцията са задържани и двамата собственици на имота.

Групата е разбита, докато събира зелена тревиста маса, в готовност за транспортирането й. С постановление на Окръжна прокуратура Русе осем от задържаните остават в ареста за срок до 72 часа.

„Хората са шашнати. Не сме очаквали, че тук се върши някаква такава дейност. Почти всеки ден отивам на барчето и в пенсионерския клуб, никой нищо не е споменавал за това”, разказа за NOVA бившият кмет на селото Иван Русев.

По думите му преди 10 години на мястото щяло да се изгради завод за автомобилни ремаркета и каравани. Инвестицията трябвало да бъде осигурена от сръбски инвеститор.

Източник: BTV

и

Нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *