ПолитикаПублицистика

Ахмед Доган и балъците*

Коментар на Петър Чолаков във Фейсбук

Петър Чолаков Фейсбук

Ахмед Доган, в традиционната си витиевата новогодишна реч, попита: ‘Какво ни дадоха тези 30 години от началото на демократичните промени в България? Сложен и труден въпрос, който няма еднозначен отговор“.

Хубав въпрос. Но той приляга повече на човек с чиста душа, а не на партиен лидер, който е оставил генетичния си материал в българския Преход.

Въпросът търси поет, като Вапцаров, например:

Какво ще ни дадеш, историйо,
от пожълтелите си страници?

Но звучи чуждо от устата на политик със сянката на г-н Доган.
Защото, с оглед на личността на г-н Доган, това лицемерно питане е безсмислено. Тъй като всички знаем отговора.

Специално г-н Доган за тези 30г. „се изгради“ като много богат и влиятелен човек. Тази година, под благосклонния поглед на държавата, добави и пристанище към своя ТЕЦ. За сараите му се носят легенди и т.н.

Ето такива неща си „взе“ сам от Прехода г-н Доган.

Меко казано е странно фактическият лидер на корпорацията ДПС, човекът, който се „изпусна“ за обръчите от фирми, „хидроинженерът“ на Тройната коалиция, да влиза в ролята на демократичен ментор, който държи назидателен тон за дефектите на Прехода.

Нахално е също точно г-н Доган да говори, че е нужен рестарт на демократичните политически процеси.
„Рестарт“, ако използваме този термин, е необходим. Но човек трябва да е голям абдал, че даже и балък, за да повярва в чистосърдечието на олигарха, който се провиква патетично „Ехх, братя, дръжте олигарха!“.

А, за тези, които са се сепнали, от заигравката на г-н Доган с темата предсрочни избори – съмнявам се, че точно ДПС ще предизвика преждевременната смърт на това правителство.

Защото се чувства много добре на трапезата.


*Заглавието е на ruseonline.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *