АктуалноТехнологии

„Гугъл“ знае причината за днешния срив

Многобройни едновременни прекъсвания в оптичната мрежа – това е причината за падането на „Гугъл“ и нейни услуги тази сутрин в България.

Това съобщи самата компания пред „Дневник“, уточнявайки, че проблемите с достъпа са засегнали потребители, които са достъпвали услугите чрез мрежовото ѝ присъствие в България. „Установихме причината и пренасочихме трафика извън засегнатите части от мрежата. Провеждаме вътрешно разследване и ще разпространим детайлно обобщение на инцидента в бъдеще“, казва още „Гугъл“.

Сайтът NetBlocks също пише, че, изглежда, става въпрос за техническа грешка или проблем със свързаността между регионалните центрове, а не за държавно филтриране.

Тази сутрин проблемите засегнаха множество потребители в България, Сърбия, Гърция и Турция, по-малък мащаб инциденти имаше и във Великобритания, Холандия и Швейцария.

„Гугъл“ и платформата за видеосъдържание „Ютюб“ претърпяха срив, засегнал много потребители в България и други държави.

В социалната мрежа „Фейсбук“ потребители в София и други градове съобщаваха в продължение на повече от час, че не е възможно да заредят нито един от двата сайта.

Недостъпни бяха и услуги като пощата на „Гугъл“ – „Джимейл“, или услугата за преводи „Гугъл транслейт“. В съседна Сърбия „Танюг“ написа, че много потребители не могат да използват услуги на „Гугъл“ от 9 ч. местно (10 ч. българско) време в по-голямата част на страната.

Източник: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *