РусеСигнали

Премеждия с Еконт

Вървя забързано и естествено мозъкът ми е зает с моите задачи. Звъни ми телефона, не изписва име, номер – непознат. Глас ми казва, че се обаждат от Еконт и че разговорът се записва. Ок, казвам, след което куриер ми обяснява, че ми носи пратка. Ама аз как да съм си в къщи, след като не съм уведомена, че ще получавам нещо. Казвам, че ме няма там. Вместо да ми бъде обяснено, че имам право на втора доставка на следващия ден, ми се предлага пратката да бъде оставена в офис Волов на Еконт /той се оказва най-близък по район/ и аз да си я взема от там, при което дължа 3 лв.и 30 ст. Съгласявам се и затварям телефона.

По-късно през деня тръгвайки към офис Волов започвам да си мисля, че не е редно да плащам тези 3 лв. Не че съм за тях, но не е коректно от страна на Еконт. Не стига че никой не ме е уведомил че имам пратка, не стига че не са ми я доставили /платено им е за това/, не стига че аз ще ходя до офиса да си я взема, ами и да трябва да платя.

Влизам в офиса и си изчаквам чинно реда /винаги има опашки и не ми е ясно какво точно прави Еконт по въпроса да подобри качеството на обслужване и по-малко време да губят клиентите ???. Обяснявам леко разпалено случая на служителката. Тя ме препраща към шефа, който ми обяснява че няма как да съм получила уведомителен смс за пратка, защото подателят не бил платил 12 ст. за него. Винаги досега когато съм имала запис или пратка съм получавала уведомителен смс. Да, обаче, според новите правила на Еконт, този смс вече бил платен. Длъжни ли са всички хора да следят новите правила на Еконт? Предполагам, че който и да изпраща каквото и да е, 12 стотинки няма да го съборят. Друг е въпросът дали служителите на Еконт обясняват и питат всеки подател дали желае получателят да е уведомен. Съмнения в мен все пак витаят, а това отново води пак към нея – некоректността.

Шефът на офиса ми обяснява, че имам право на втора доставака на следващия ден, аз се съгласявам и си тръгвам, при което той ме спира, защото разглеждайки в системата засича, че е отразено двойно плащане. Пратката представлява документ, който аз трябва да подпиша и Еконт да върне обратно на подателя /платени са двете посоки/. Казва ми, че няма да плащам въпросните 3 лв, но и така и така съм там, да отворим пратката, да подпиша и да я опаковат за връщане. Правим всичко това и си тръгвам.

Сагата Еконт, обаче, не приключва. Към 17.50 се намирам в района на Халите и отново ми се звъни от непознатият номер. Въпросният куриер почти ми вдига скандал, че не съм платила 3-те лева и сега видиш ли той ще трябвало да си ги извади от джоба. Казвам, че не е моя вината, казвам и че съм взела пратката с разрешението на шефа на офис Волов и че именно той ми е казал че не ги дължа. Да, обаче – не! „Има запис” – казва куриера – „и в него вие сте потвърдила, че ще платите 3 лв 30 ст.” Решавам да приключа за деня със сагата Еконт, влизам в офис Халите и връщам обаждане на куриера, за да го успокоя че ще внеса парите в този офис. „Не, не може! В друг офис не става, трябва да дойдете в нашия. Офис Халите е друг район” – казва той. „Ама не сте ли все Еконт?”- недоумявам аз, значи би трябвало да има начин да си оправяте плащанията вътре помежду си. И сега, какво, за да внеса 3 лв. трябва да дам още 5 за такси, защото работното време е на приключване. И после още 5, за да се върна там където съм. А за изгубеното ценно време………думи нямам! „Оооо, не! Утре!” – отсичам аз и затварям телефона. А какво си казвам на ума, това няма да напиша.

Отивам в офис Волов на следващия ден и – отново на опашката. А пред мен един готин младеж, който говорейки по телефона си докато чака, казва : „В Еконт съм, с идеята да ги нахраня“. ОООО, и аз съм тук със същата идея! В ръката си съм нагласила не 3.30, а 3.50 лв. Заставам пред шефа на офиса и започвам /ама този път не само леко разпалено/ да питам защо няма координация между служителите в този офис и защо не си предават информация? И защо за 3 лв. ме размотават 2 пъти до Офис Волов? При което шефа вика куриера и двамата ми обясняват, че отново са прослушали там оня запис, в който аз……… Шефът ми казва, че последно дължа 2 лв. 75 ст. „ЕЕЕЕ – не! После да ми се обадите и да ми кажете, че на записа съм обещала 3.30 и че дължа още 55 стотинки и да ме разкарвате за трети път и то за пратка, за която ви е платено ВИЕ да доставите на мой адрес. Не, благодаря!” Оставям нагласените 3.50 и си тръгвам да не казвам как.

Така че! Ако ви се обадят от Еконт и ви кажат, че разговорът се записва, най-добре ще бъде да затворите, след което да се запознаете с най-новите им правила /защото откъде да знам, те може всеки ден да си написват нови/ и така подготвени вече да сте в очакване на новото обаждане.

5 thoughts on “Премеждия с Еконт

 • Стефан Попов

  Като курирер Еконт са доста по коректни от Спиди.
  Причината да нямате уведомление е, че подателя не е включил СМС в пратката.
  А за доставката до адрес, те трябва да ходят при вас до 7 работен ден до вашия адрес. По телефона може да се уговорите с куриера да отиде на друг адрес близък до този в града. А за пренасочване до офис това си една съвсем нормална такса, понеже пратката минава през централата е друг курире я поема( в случая офиса).
  При спиди ако ви няма на адреса я пренасочват директно в офис

 • wqweto

  @Стефан Попов: Знаеш ли колко ме интересуват вътрешните правила на някакъв куриер? Точно зеро. Услугата е да закарат пратка до адрес.

  Ако искат да ме търсят, ако смеят да не ми я дадат в ръцете, ако искат да я връщат, ако искат да ме известяват с SMS. Аз пари за получаване на пратка не давам. Те ако искат по цял ден да си карат пратки напред-назад без да ги предават на получателите или да намерят начин малко полезна работа да свършат и малко по-хитро да се организират.

  • Светла

   Да точно така точно куриерите са Ви длъжни на Вас. След като един път Ви е нямало на адреса. Си се заплаща съответната такса куриера не е длъжен постоянно да обикаля около Вас за да Ви намери…. А и 100% сте уведомени от подателя на пратката,че Ви я изпраща и на следващия ден ще е при Вас. Безплатен обяд няма. Но нали винаги куриерите са виновни, че не могат да Ви четът мислите и да са на секундата когато Вие пожелаете. Има си такса точен час заплащате си я и куриера е на при Вас когато сте пожелали.

 • Експерт КЗП

  Еконт са виновни пратката може да се достави на 2 ри разнос или следобед както често го правят ,потърпевшата трябва да заведе рекламация в еконт и ще глобят куриера с 250 лева както и процента на офиса ще им спадне .Така им се пада ,хора търсете си правата инв КЗП.

 • Експерт КЗП

  В случая Еконт и куриера са виновни както и управител офис .Пратките имат 2 разноса.Можете да заведете рекламация в еконт ще глобят куриера с 250 лева и ще падне процента на офиса им с 900 лева .Подайте сигнал в КЗП лично ще съдействам.

Коментарите са затворени.