ПолитикаРусе

Основните претенденти на балотажа в Русе дадоха своя вот.

Своето право на глас упражниха и двамата кандидати за кмет на град Русе достигнали до балотаж.

Кандидатът на МК „БСП за България“ Пенчо Милков гласува в 11.30 ч в секцията си в СУ „Възраждане“.

Милков каза пред очакващите го журналисти, че е гласувал, заедно с всички русенци които обичат града си, да започне един нов период в развитието му.

„Не на страха, разделението, отчанието. За едно ново начало“ добави още кандидатът на червената листа.

На въпроса, кое ще е първото нещо което ще направи, ако бъде избрана за кмет, Милков отбеляза че приоритет за него в началото ще бъде зимната обстановка и добави още по повод изборния ден:

„Не е нормално, даже е притеснително, кмета на такъв град да бъде избран с такава ниска активност. Нашите съграждани трябва да гласуват. Нашата изборна кампания беше много светла, усмихната, обърната към бъдещето, говорихме с хората за екипа от съветници и за нещата които ще направим в бъдеще, надявам се това да ни донесе успех“.

В 10.30 часа кандидатът на ГЕРБ Диана Иванова даде своя вот в секцията си в ОУ „Братя Миладинови“. Пред журналистите, които я пресрещнаха отвън, тя отбеляза че е гласувала за демократичното бъдеще на град Русе.

„Очакваме, русенци да проявят своето демократично мислене“ каза още тя, а на въпроса кое ще е първото нещо което ще направи, ако бъде избрана за кмет, кандидатката на ПП ГЕРБ обяви намерение да преразгледа всички текущи проекти и най-вече програмата за зимния сезон.
„Защото Русе трябва много бързо да тръгне да работи на нови обороти, с една нова организация и с всичко което ще улесни живота на гражданите и на работещите в този град.“ допълни още Иванова и отбеляза:

„Като гражданин, от своя гледна точка, съм доволна за това, че аз издържах да не съм негативно настроена, да изпитвам само добри чувства и емоции и да държа добрия тон и доброто отношение към всички кандидати, защото те са достойни мои съперници.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *