ПолитикаРусе

Яростна вълна от недоволство срещу бившия кмет Николова в мрежата

В социалната мрежа Фейсбук, все по-отчетливо се забелязва вълна от негативни реакции срещу решилата да опита отново да превземе кметския пост в град Русе, г-жа Елеонора Николова.

Множество русенците в интернет открито негодуват срещу „опорките”, върху които стъпва Николова при дебатите си със своите конкуренти.

На твърденията на Николова, че в Русе нямало управляващи и опозиция и че всичко е едно, във Фейсбук се припомнят факти от политическата й биография които показват, че тя последователно и безпрепятствено е преминала през СДС, НДСВ и ГЕРБ и се задават риторични въпроси за това, как е станало назначаването й за председател на БОРКОР?

Русенци също така не са забравили заема за асфалта за над 7 млн. лева (за който се носят разни слухове) и бягството й в София, както и някои други моменти от нейното управление:

В емоционален пост във Фейсбук например, г-жа Таня Обретенова разказва една случка от мандата на бившата кметица, който е показателен за отношението й към екологията на града:

„Добро утро на всички приятели, но основно днес се обръщам към летящите хора. С интерес наблюдавам дискусията на кандидат кметовете за Русе и много ме възмутиха думите на Елеонора Николова „За мен е най-важен въздухът на Русе“. Когато беше кмет на Русе, тя продаде нашето летище и докара Монтьопе /основния/ замърсител на въздуха. Ходих при нея в качеството си на Председател на Сдружение Аероклуб с предложение да запазим и развием този район като спортен комплекс, но не искам да ви разказвам презрението, с което почти ме изгони от Общината! Та нека си помислим преди да гласуваме! Обръщам се и към всички ЗЕЛЕНИ – не я подкрепяйте!”

пост във фейсбук

Други се възмущават от демагогията на Николова по отношение на обществените поръчки, които според нея би трябвало да остават за русенските фирми, като припомнят, че тя е била тази, която е дала обществената поръчка за асфалтиране на улиците на шуменска фирма.

„А кой сключи първия договор за Бирфест на европейския ни площад с оня, дето после получи инфаркт в хотела на Правец.” питат се още паметливите русенци.

Голяма част от потребителите на Фейсбук в крайдунавски град се питат с неудомение и каква работа е свършила Николова, като председател на БОРКОР?
С горчивина отбелязват, че видими резултати през годините не се забелязват, като повечето дори са били забравили за съществуването на подобна комисия.
Опасенията са, че бившата кметица се стреми към поредната синекура длъжност, която да й предостави удобна възможност до завърши спокойно политическата си кариера.

По-аналитични наблюдатели на политическите събития в нашия град, отбелязват в социалните мрежи и едно сигурно нещо по отношение кандидатурата на Николова за кмет на Русе. Включването й в предизборната надпревара без съмнение превръща местните избори в града в непредвидим пъзел с резонна развръзка почти сигурен балотаж, неясно между кои опоненти. Като следствие от това се очаква висока изборна активност и оттам единственият положителен ефект – намаляване на относителната тежест на евентуални купени гласове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *