АктуалноРусеСъбития Русе

Ледена пързалка в центъра на Русе за втора поредна година

От днес Ледената пързалка е на разположение на русенци и гости на града.

Официалното откриване на зимното съоръжение ще е на 25 ноември от 18.00 часа.

В програмата ще бъдат включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от клуб „Ледени искри“ град София, а специален водещ ще е бате Енчо. Ледената пързалка е разположена на пл. „Света Троица“ пред Държавна опера – Русе и ще допълва празничната атмосфера на Коледно-Новогодишните празници.

Пързалката е с площ 450 кв. м. Доставена е на Община Русе от фирма „Парк-спорт-консулт“ ЕООД, партньор на австрийската фирма „AST Eis und Solartechnik GmbH“ – най-големият производител на ледени пързалки.

Работното време на пързалката ще бъде от 10:00 до 22:00 часа, всеки ден. На разположение на гостите й са общо 200 чифта кънки от 25-ти до 46-ти номер, готови за експлоатация.

Цената на входен билет за възрастни е 5 лв на час, а за ученици 3 лв за час.

Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв. Предвиден е и предплатен абонамент за 10
посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни 56 лв. Цената за групови посещения до 6 души, включваща входен билет и наем на кънки, е 5 лв на час на посетител.

За начинаещите кънкьори са предвидени 12 обучителни тренажори под формата на пингвинчета и мечета, които ще се предоставят напълно безплатно. Пързалката ще има на разположение квалифициран медицински екип, който при необходимост ще окаже първа помощ, а всеки закупен билет включва застраховка.

Зимното съоръжение ще функционира до 21 януари 2020 г.

Източник: Фейсбук страница RUSE ICE RINK

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *