АктуалноЕкологияРусе

Подозрения за политически сценарий на протеста за чист въздух в Русе

Политически интриги се разгоряха на проведеният днес протест срещу замърсяването в град Русе.

Червени активисти се опитаха да натрупат пиар точки за своята партия преди изборите, демонстрирайки подкрепа за участието на своя кандидат-кмет в събитието изразяващо недоволството на гражданското общество срещу отровния въздух.

В своя профил във Фейсбук, един от организаторите на протеста Бойко Никифоров публикува снимка от публикация с предизборна агитация на червен активист в социалната мрежа, който приветства присъствието на събитието на кандидата на БСП Пенчо Милков и обвинява останалите кандидат-кметове за тяхното отсъствие.

Също така се коментира и ролята на Галичка Николова за организиране на събитието, като пиар акция в полза на социалистите.

Според запознати с партийните дела в червената партия обаче, Николова принадлежи към кръга на опозицията на червения кандидат-кмет Милков.

Обзора на онлайн активността в социалната мрежа Фейсбук на някои от другите кандидати показа, че областният управител Галин Григоров се е включил със своята администрация в инициативата на телевизия BTV „Да изчистим България” и е почистил от боклуци района на русенската телевизионна кула.

Кандидатката на ГЕРБ Диана Иванова пък, днес е посетила експозицията Римски пазар на крепостта Сексагинта Приста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *