НовиниРусе

17 тролея пристигнаха днес в Русе

Днес на Пристанище-изток пристигнаха 17-те тролейбуса втора употреба в отлично техническо състояние, които ще обновят част от автопарка на русенския градски транспорт.

От тях 5 са HESS модел FBW 91T от Лозана, Швейцария, които са с много добри експлоатационни качества и добре познати на общинския превозвач, както и 12 бр. Skoda TR 21 от Пилзен, Чехия, които са нископодови и с механични рампи за инвалидни и детски колички.

тролеи в Русе внос от Швейцария и Чехия
Всичките 17 тролейбуса бяха транспортирани първо с извънгабаритни платформи до гр. Пасау, а оттам бяха натоварени на ферибот и транспортирани по река Дунав. След приемането на тролейбусите в депото, те ще преминат основен технически преглед и обслужване, ще бъдат оборудвани със системи за таксуване и следене и в рамките на десетина дни първите от тях ще започнат да изпълняват редовни курсове по транспортната схема на град Русе.

тролеи внос Русе

Припомняме, че Община Русе в партньорство с „Общински Транспорт Русе“ ЕАД ще кандидатства с проектно предложение за закупуване на чисто нови електрически автобуси и тролейбуси за обществения транспорт.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за Община Русе е 39 млн. лв., с които да се закупят общо между 30 и 40 новопроизведени електрически автобуси и тролейбуси. Едно от условията по процедурата, е дружеството, което обслужва тролейбусния транспорт на Русе, да е общинско.

Благодарение на предприетите през последните години действия на Община Русе по придобиване на дружеството, това условие и изпълнено, което дава възможност да се кандидатства за финансиране за обновяване на тролейбусния парк на градския транспорт.

Източник: Фейсбук профил ОП РУСЕ АРТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *