РусеСигнали

Мравки налазиха пътници в градския транспорт в Русе

Гражданка на град Русе алармира в социалната мрежа Фейсбук за напаст от мравки в линия от градския транспорт. Възмутената дама е написала писмо до началника на отдел Транспорт при Община Русе, в което изразява своето възмущение и призовава да се вземат спешни мерки във връзка със създалата се неприятна ситуация:

Ето пълния текст на нейното писмо:

На вниманието
На Завеждащия отдел Транспорт
При Община Русе

Уважаеми Господин Началник,

Знам, че не съм първата, която пише по повод настоящото състояние на градския транспорт в Русе. Вече съм се обръщала със сигнал към Вас и дори получих отговор от Община Русе за взети мерки.

Затова си позволявам отново да Ви обезпокоя с новини около състоянието на градския транспорт.

Случаят, с който искам да Ви запозная е следният на 10 юли 2019 г. следобед, след като бях чакала близо 40 минути да пристигне автобус на 18 линия от градския транспорт, едва в 15.54 ч. имах възможността да се кача. От спирка Медицински център или бившата Втора поликлиника.

Но това не бе възможност , а неблагоразумие, защото се оказа, че навсякъде в автобуса пълзят мравки по пода по седалките и пътниците чинно си ги чистеха от ръцете и краката, за да не бъдат нахапани.

Изчаках да пристигнем до крайната дестинация в квартал Дружба 3 на последната спирка пред 48 блок. И обърнах внимание на шофьора, че в автобуса има много мравки. Отговорът, който получих беше, „И аз кво да направя?, знам, че има“ Аз отреагирах с недоумение, че явно трябва автобусът да се почисти. И тогава бях репликирана, „че кат не ти харесва, не са качвай, ма“. След като обясних на шофьора, че това е градски, а не личен транспорт и ще подам жалба за отношението му пътниците се прибрах у дома.

Сериозно се замислих, първо дали в задълженията на договора между превозвача и Общината не стои клауза – превозното средство да е приведено в добро (чак за отлично не мечтаем) състояние и ред, за да обслужва гражданите на град Русе. (в което надявам се, не влиза присъствието на мравките)

Дали някой от представителите на Общината изобщо ползва градски транспорт? Защото едва ли би бил щастлив да се качи, за да се прибере у дома с градски транспорт, когато например миналата седмица температурите танцуваха бурно по скалата на термометъра и в автобуса сигурно беше близо 40 градуса, но климатик няма – дишането ограничено- а, извинявайте имаше и вариант за проветряване – да се пътува с отворена врата.
В град, който има претенции, че е сред най-добрите за живеене в България.

Но какво съм седнала да плача за климатик в жегите, когато спокойно ни лазят мравки, докато пътуваме.
И второ ме впечатли отношението на безмълвните ми спътници, които ме погледнаха с насмешка, когато започнах разговор с шофьора, но никой не се реши да ме подкрепи, сякаш всички изведнъж се разбързаха, за да си отнесат работните мравки у дома.

Накратко, ако смятате, че пребоядисването на 2-3 автобуса, както и подмяната на един два от тях са допринесли за комфорта, в който пътуват гражданите в Русе, моля – качете се и се уверете сами.

11.07.2019г.
гр. Русе

Източнк: Фейсбук група „Дружба 3 гр.Русе“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *