ПолитикаСвят

Позора на Тръмп

Коментар на Мария Спирова във Фейсбук

Мария Спирова

Вчера беше първият ден от процедурата по изслушването за импийчмънт на Тръмп заради скандала с Украйна.
Научихме още подробности около вече банално известния факт, че Тръмп се е опитал да накара чужда държава да натопи политическия му опонент. Стана драматично очевидно, че на мнозина гласоподаватели категорично не им пука. И че републиканците до последна капка безсрамна, корумпирана и властоламтяща кръв ще защитават Тръмп. И няма морален принцип, който да им попречи дори за секунда.

Банализирането на злото и падането на задръжките завладяха американската политика в последната фаза на очевидност чрез Тръмп. Скуката, породена от опитите да бъде разобличен един всеизвестен, неразкаян, долнопробен шмекер и тарикат, е взета на въоръжение от шайката на Тръмп. Нищо за гледане тук, дами и господа, сменете канала.

Но светлината на прожекторите всъщност беше напълно изсмукана от поредното позорно зрелище в Белия дом.
Ердоган пристигна с гръм и направи Тръмп за резил на домашен терен.

Пресконференцията беше абсолютно удивителна – един тиранин с всичкия си и един сенилен wannabe гангстер-имперaтор се перчеха и надцакваха – и болезнена като абсцес на челюстта. В един налуден миг Тръмп произведе оруелианската теза, че „Ердоган има чудесна връзка с кюрдите, много от които живеят щастливо в Турция и за тях се полагат добри грижи.“

Ердоган победи безапелационно и без дори да се напрегне. Тръмп дори не разбра какво се е случило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *