БизнесСвятТехнологии

Tesla e получила 146 000 предварителни поръчки за модела Cybertruck, на обща стойност над 8 млрд долара

Елон Мъск обяви, че Tesla вече е получила 146 000 предварителни поръчки за Cybertruck малко повече от ден, след като от компанията представиха електрическия пикап, който предизвика доста противоречиви отзиви.

Доста хора не харесаха радикалния дизайн на автомобила, но все пак се оказа, че друга немалка част смятат спецификациите и цената за впечатляващи.

Веднага след официалното представяне в четвъртък вечерта, Tesla започна да приема предварителни заявки за возилото при депозит от 100 долара.

Вчера в Twitter изпълнителният директор Елон Мъск потвърди, че автопроизводителят е получил 146 000 резервации за Cybertrucks след първия ден от анонса, посочвайки точна разбивка по количества за трите вида мотори с които се предлага електромобила, като 42% са за версията с 2 електромотора, 41% за тази с 3, а 17% – за варианта с 1 електрически двигател.

„И всичко това е без реклама и без никакви платени публикации“, похвали се милиардерът.

Новия модел на бранда се сравнява с Tesla Model 3, който получи 180 000 резервации в рамките на първите 24 часа след представянето си през 2016 г.

Тогава обаче, припомнят наблюдатели, Тесла изискваше депозит от 1000 долара, за да се направи предварителна поръчка.

Според специалисти от сайта electrek.co е възможно заявките да продължат да се увеличават във възходящ тренд и да достигнат около 300 000 за първата седмица.

„Кибертрък“ е първият електрически пикап на компанията. Новият автомобил предлага повече пространство и отново се движи със зелена енергия. Стартовата цена на пикапа е поносимите 39 900 долара.

Кибертрък“ е с изключително футуристичен дизайн и прилича повече на автомобил от научната фантастика. Според Мъск ще бъде предлаган в още няколко версии, като цената ще варира от 50 хил. до 70 хил. долара в зависимост от добавките, които клиентите пожелаят.

Новият камион може да измине 800 км само с едно зареждане на батериите. Автомобилът е с бронирано стъкло и панели, направени от същите метални сплави, които се използват за направата на космически кораби.

„Пикапите изглеждат по един и същи начин в последните 100 години. Трябва ни нещо ново, което да се движи със зелена енергия. Затова трябва да имаме пикап“, каза Мъск по време на представянето.

По време на представянето Илон Мъск поиска от зрителите да удрят с чукове по стъклата и корпуса на автомобила, за да покаже колко са здрави. Едно от стъклата, обаче, се спука и Мъск се пошегува, че „има място за още подобрения“.

Това е първият пикап на компанията, след като седанът на „Тесла“ – „Модел 3“, се превърна в най-продаваната електрическа кола в света.

Източници: www.electrek.co
и
BTV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *