РусеСпорт

Русенци за Дунав – кампания за спасяване на ФК Дунав

Феновете на Дунав са силно разтревожени за състоянието на любимия отбор, след като тимът остана без спонсор след оттеглянето на д-р Симеонов.

В писмо до премиера Бойко Борисов от 16.10.2019г. те молят за финансова помощ в името на историческата слава на русенския футбол:

Обръщаме се към Вас с молба, Вие като министър-председател на България да помогнете за спасението на нашия любим отбор. Ние, а и хиляди други русенци, искаме да има футбол в Русе – най-големият български град по поречието на р. Дунав и един от най-европейските градове на територията на държавата ни. За нас „Дунав“ е повече от всичко.

На официалният сайт на драконите е стартирана официална кампания под наслов „Русенци за Дунав“, чрез която се набират средства за подпомагане на отбора от всички негови привърженици.

От ПФК Дунав отправят апел към обществеността на град Русе за финансова подкрепа и запазване на елитния му статут в А група.

Всеки който желае да подкрепи отбора на Дунав, може стори това чрез превод към банковата сметка, която може да бъде открита на уебсайта на клуба.

Вече са налице и първите постъпления – 100 лв. дарение направено от общински съветник.

Източник: Уебсайт ФК Дунав

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *