ДжазРусеСъбития Русе

Джаз фестивал № 44 ще се проведе през ноември 2019 в Русе

44 Джаз Фестивал Русе ще се проведе на 14, 15 и 16 ноември в Русе, съобщават организаторите от Фондация „Петър Петров – Парчето“. Традиционно, концертните вечери са в Доходното здание, от 19.00 часа, а специални гости на тазгодишното издание е формацията „The Gabrielle Ducomble Quartet“:

В своя профил във Фейсбук Борис Петров – Парчето написа:

Скъпи приятели,
 
Щастлив съм отново да ви поканя да споделим заедно емоцията на джаза в трите вечери на 44 Джаз Фестивал Русе, вечери, които ще предложат красива музика, виртуозни музиканти, наслада и мечтания.
 
Вдъхновението от необятността на джаза ще изтрие всяка трудност от изминалата година, ще изпрати далеч тревогите и битовизмите и ще ви накара да се усмихнете, да станете по-добри и да споделите любовта си.
 
Съзидателност, емпатия, алтруизъм – като че ли малко не ни достигат, рядко са тема за размисъл и още по-рядко на самооценка и самопризнание. „Живеем в такъв свят“, което обикновено е достатъчно оправдание, а и всички сме толкова заети..Колко?
 
Нека понякога се опитваме да спрем и да се огледаме, да замълчим и да послушаме онази тънка струна в сърцето си, която ни прави човеци, добри и обичащи. Музиката ще ни помогне да спрем и да послушаме, да помислим и да се променим.
 
Музиката ще ни направи по-богати, по-успешни и по-щастливи. Музиката ще ни помогне да намерим всеки ден време за едно добро, за малка помощ, за топла дума. Нека споделим този празник на джаза с вярата за един свят от любов. Заповядайте да помечтаем заедно.

На 14 ноември джаз фестивалът започва с изпълнителите от „Крис Крос“ – Петър Момчев – саксофон, Васил Вутев – барабани, Евден Димитров бас, Владислав Мичев – цугтромбон, Александър Логозаров – китара.

Втори на сцената излизат Димитър Карамфилов – контрабас, Марина Господинова – вокал, Христо Йоцов – барабани, Михаил Йосифов – тромпет и Константин Костов – пиано с авторския проект „Екология“.


Във втората фестивална вечер, на 15 ноември, ще се изявят „Антони Дончев Театрален Джаз Бенд“. с участието на Антони Дончев – пиано, Борис Петров – Парчето – саксофон, Венци Благоев – тромпет, Димитър Сираков – бас и Димитър Семов – барабани.

„Васил Спасов квартет“ закрива вечерта, с участието на Васил Спасов – пиано, Димитър Льолев -саксофон, Атанас Попов – барабани, Михаил Иванов – контрабас.


От 22.30 часа в „Нетуъркс Джаз Кафе“ ще има джем сешън. Пак там, но на 16 ноември, от 11.00 часа, Владимир Гаджев ще представи книга за Милчо Левиев.


Вечерта на голяма сцена излизат „Ангел Заберски трио“ – Ангел Заберски – пиано, Стоян Янкулов – Стунджи – барабани и Борис Таслев – контрабас.

Гостите от „The Gabrielle Ducomble Quartet“ ще закрият джаз феста третата вечер. Те пристигат в състав Luca Boscagin – китара, Gabrielle Ducomble – вокал, Vincenzo Castrini – акордеон, Nick Kackal – контрабас.

Габриел Дюкомбъл е певица и композитор от белгийски произход, известна с чистия си, топъл и ясен глас. Интерпретациите й на френски песни, към които тя добавя нотка на джаз и танго мелодии, я превръщат във все по-популярен изпълнител във Великобритания и Европа.

Пеейки на английски и френски език, тя изпълнява емблематични песни по подобие на Едит Пиаф, Серж Гейнсбург, Мишел Легранд, Жак Брел и Астор Пиацола, плюс свои собствени и оригинални.

Източник: Фейсбук, arenamedia.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *