РусеСъбития Русе

Петър Ванев е новият началник на криминална полиция в Русе

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, от 17 юни 2019 година, главен инспектор Петър Ванев е назначен за началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Русе. До момента той заемаше длъжността началник група „Престъпления против собствеността“ в същия сектор и поема поста от главен инспектор Николай Кожухаров, който напусна системата на МВР.

Петър Ванев е роден през 1981 г. в Русе. Средното си образование е завършил в Английската езикова гимназия „Гео Милев“, а висше в Академията на МВР в София. Професионалната му кариера е започнала в сектор „Криминална полиция“ в столичното Пето РУ, след което преминава през сектор „Престъпления свързани с МПС“ в СДВР, а от 2008 година започва работа в сектор ПКП в Областната дирекция на МВР в Русе.

Ванев владее английски, френски и румънски език. Преминал е редица международни курсове и специализации в Европол в областта на: кражби и трафик на МПС; противодействие на футболното хулиганство; експлоатация на Шенгенската информационна система. Завършил е обучение и е преминал стаж в Национално училище за офицери от полицията в Кан – Еклюз, Франция. Член е на Мрежата за противодействие на радикализацията /RAN/ към Европейската комисия. Има завършен езиков курс в Университета в Крайова, Румъния и участва активно в съвместните българо-румънски проекти за подобряване на сътрудничеството в сферата на сигурността. Вземал е участие в редица международни и национални форуми, свързани с теми за сигурността в Интернет и детската престъпност.

През 2009 г. при тематичните проверки за готовността на България и Румъния за влизане в Шенгенското пространство по линия полицейско сътрудничество е участвал в работните групи, подготвящи нормативните документи за правоприлагане на Шенгенското законодателство в България. Участвал е в разработването и реализирането на проекти по линия на полицейско сътрудничество, превенция на престъпността и други.
Награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност, включително и колективна награда „Полицай на годината – 2007“, като служител в СДВР.

Източник: в-к Бряг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *