РусеСъбития Русе

Нов нотариус в Русе – Теменужка Козарева открива своя кантора

Теменужка Козарева е новият нотариус, който ще заработи идната седмица в град Русе. Със заповед на министър на правосъдието (СД-05-27/02.01.2019) тя е вписана в регистъра на Нотариалната камара под № 751, след като успешно е издържала конкурса за нотариуси проведен в края на миналата година.

нотариус Теменужка  Козарева Русе

Справка в протокола за резултатите показава, че тя има едно от най-високите постижения и е класирана на 21-во място, от общо 572 души явили се на изпита.

Официалното откриване на кантората ще се проведе на 11.07.2019г от 11:00 до 18:00ч в гр. Русе, ул. „Плиска“ 52, бл. „Дав 2“, партер (до казиното).

Датата на откриването е неслучайно подбрана и е символичен жест на почит по повод втората годишнина от кончината на известния български юрист доц. Кристиян Таков.

От 2010г. Теменужка Козарева работи като адвокат на свободна практика към „Адвокатска колегия – Русе“.

Завършила е „Право“ и „Маркетинг“ в Русенския университет и е магистър по финанси от Великотърновския университет. През 2003 е стипендиант по програма на ЕС Сократ/Еразъм в „Оксфорд Брукс Юнивърсити“ в Англия.

Собственик е на агенция за недвижими имоти (Марая) и студио за красота в Русе.

На изборите за национален парламент през 2017 година, Теменужка Козарева беше кандидат от Русе за народен представител в листата на „Да, България“.

Източник: Министерство на правосъдието, lex.bg, Фейсбук

Снимки: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *