ПолитикаРусе

Пенчо Милков за живота, семейството и политиката в лично интервю по BTV

Кандидатът на БСП за кмет на Русе застана пред камера със съпругата си Боряна и тримата си синове – Преслав, Борис и Калоян.

 

Цялата ми сила, вяра и надежда намират упование в семейството, което създадох – съпругата ми Боряна и тримата ни сина – Преслав на 11г., Борис на 7г. и Калоян на 6г.

сподели Пенчо Милков, кандидат за кмет на Русе, издигнат от местна коалиция „БСП за България“ в много лично интервю по БТВ.

Той е роден в Бенгази, Либия преди 41 години, където родителите му тогава работят. Приятели ги съветват да кръстят детето Марин или Мартин, защото в тази арабска държава е възприето деца, особено от европейски произход, които са кръстени на името на нейния лидер да получават специални привилегии. Родителите на Милков отказват и кръщават сина си с българско име. Той живее в Либия само 5 месеца и е доведен в България. Но и до днес, разказва кандидатът за кмет, когато му е необходимо свидетелство за съдимост, българската държава проверява дали не е извършил престъпление в Либия.

Друг любопитен факт от живота на народния представител е участието му в Хора на русенските момчета, където пее до осми клас. Запазил е любовта си към музиката и до днес и нерядко му се случва да пее.

Не е било лесно за Милков да спечели любовта на съпругата си Боряна, с която са били колеги от Юридическия факултет на Русенския университет. И тук обаче борбената му природа надделява и днес са здраво и голямо семейство. „В действителност той искаше само време, за да мога да го опозная“, споделя съпругата му. А обещанието на бъдещия политик, че ще я направи щастлива днес е факт.

От 15-годишен Милков се занимава с парашутизъм. Скачал е от всякакви височини, от 800 до 3500 метра, което го учи на смелостта да се хвърля с главата напред във всяко ново предизвикателство. Отбива военната си служба в Парашутната бригада в Пловдив (днес 68-ма бригада „Специални сили“). Настоящият кандидат-кмет споделя, че за него е изключителна привилегия да бъде част от това елитно военно подразделение, защото развива способности и сила, непознати за други военнослужещи.

„Целият ни живот е събран в децата”, завява Милков. „До преди две години професията ни на адвокати ни позволяваше със съпругата ми да прекарваме много време с тях. Но след като станах народен представител ситуацията драматично се промени и макар да се връщам всяка седмица в Русе, Боряна се справя сама с грижата за момчетата“, споделя Пенчо Милков.

За тримата си сина Милков е всеотдаен и любящ родител, на когото те искрено се възхищават. А любовта на цялото семейството към животните е съсредоточена в грижата за кучето Бъбъл – равностоен член на сплотената им общност.

На финала на на разговора социалистът коментира, че Русе за съжаление е градът с най-мръсен въздух в България, но чистотата на въздуха не се фокусира само в обясненията, че промишлените предприятия цапат. Това е и миене на улиците, и най-вече поддържане на зелените системи и изграждане на малки паркове в квартали и зони, където липсват.

И като адвокат, и като народен представител всеки месец отделям време със семейството и приятелите си за засаждане на дървета и храсти

каза още Милков.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *