ПолитикаРусе

Кандидат-кметът на Русе Пенчо Милков откри кампанията си със зрелищен концерт на Б.Т.Р.

Кандидатът за кмет от местна коалиция „БСП за България“ в Русе Пенчо Милков откри предизборната си кампания със зрелищен концерт на рок група Б.Т.Р.

Публикувахте от Севдалин Емануилов в Събота, 28 септември 2019 г.

С почтено управление, ясни правила и ясна кауза Русе може да се превърне в северната столица на България, заяви Пенчо Милков.

“Преди век и половина Русчук е бил европейската порта на България. Архитектурата, нравите, науката, ценностите на стара Европа влизат не през малката тогава София, влизат в България през нашия град Русе. С тези думи кандидатът за кмет от Местна коалиция “БСП за България”, Пенчо Милков, се обърна към съгражданите си, дошли да го подкрепят на официалния старт на предизборната му кампания в Русе.

През годините Русе преживява времена на възход и кризи, но никога не изгубва своя дух, подчерта Милков. Той изтъкна, че Русе е градът, от който тръгват демократичните промени в България и първи Русе дава тон в развитието на екологичната политика в страната ни.

“В ново време обаче, градът ни понесе много удари. Обезлюдя и остаря”, отбеляза Пенчо Милков. “Но Русе има потенциал до няколко години да се превърне в северната столица на България и това може да стане с почтено управление, ясни правила и ясна кауза. Вярвам, че Русе може да бъде управляван на основата на почтеност, прозрачност и на основата на закона по образец на големите европейски градове, с които ни свързва река Дунав”, каза в заключение кандидатът за кмет.

Социалистите, които влизат в надпреварата за Русе със слогана “Обичаме Русе” и под номер 71 в интегралната бюлетина, представиха кандидатите си за общински съветници и кметове, сред които най-млада е студентката в Русенския Университет, Моника Йорданова, а най-възрастен – почетния гражданин на Русе и вокален педагог, Вили Икономов.

Водачът на листата – председателят на на Общинския съвет на БСП в Русе – Пламен Рашев от своя страна изтъкна, че русенци, като повечето свободни хора в България желаят да живеят в справедлива държава и да градят солидарно общество. Това е и мотивът, който ги води, за да търсят промяна за Русе, който може да бъде по-зелен, по-красив и привлекателен за живеене.

“Водени сме от убеждението, че само заедно можем да променим статуквото. Водени сме от разбирането, че сегашното управление е вредно за нас, за децата ни и за България. Обединени сме от обичта си към Русе и от личността на д-р Пенчо Милков.” – изтъкна от името на коалиционните партньори – АБВ, ПП “Българската пролет” и ПД “Социалдемократи” – Пламенка Ангелова.

Предизборната кампания на коалицията стартира с концерт на динозаврите от Б.Т.Р., които изпълниха любими парчета от репертоара си пред стотиците русенци.

БТР – Невидими стени

Публикувахте от Севдалин Емануилов в Събота, 28 септември 2019 г.

Видео: Фейсбук профил Севдалин Емануилов

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *