НовиниРусе

Учителка от Русе с пожизнена държавна награда от 500 лв

Музикалната учителка от Русе Стоянка Настева получи държавно отличие- парична награда от 500 лева месечно, заради своите изключителни заслуги в областта на педагогиката.

Наградата, която получава от правителството по предложение на инициативен комитет от Русе, я прави изключително щастлива. Много горди от отличието са и нейните бивши колеги от детска градина Пинокио.

Русенката изучава от малка народното творчество, любовта към което възприема от песните на своята майка. Започава да търси и да адаптира фолклорни творби, които да са подходящи за обучение на деца.

Казва че е самоука и участието й на първия републикански фолклорен фестивал е предначертало нейния път към професията, която е приела и като своя мисия в живота.

Наградата е одобрена от парламента по предложение на правителството и във връзка с предложение на инициативен комитет от Русе.

Иновативните идеи на Стоянка Настева й носят няколко награди. Русенката е носител и на ордена „Св. Св. Кирил и Методий“ – втора степен, и награда „Русе“ за образование.

Източник видео: Bulgaria on air

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *