РусеСнимки Русе

Русе: Силна буря без сериозни щети

Бурята вчера в Русе е съборила дървета на различни адреси, за щастие се размина без пострадали хора и тежки поражения. На определени места е имало временно затруднение на движението, там са били пратени полицейски екипи до възстановяване на нормалния трафик.

В Мартен десетина минути е валяла и градушка, съобщиха местни. Те не можаха да обобщят за целия Мартен, но в техния квартал се разминало без големи щети по продукцията в дворовете, защото хората масово си били сложили защитни мрежи. Кабелната им телевизия обаче била възстановена чак тази сутрин.

В Русе пожарникарските екипи са били изпратени по сигнали за няколко инцидента на възлови улици. В 17,51 часа екип на Втора РСПБЗН-Русе е бил на ул. „Плиска“, където е премахнал паднало дърво, пречещо на движението на превозните средства. В 17:53 часа автомобил и екип от Сектор СОД при РДПБЗН е насочен да отстрани дърво, също паднало и препречило движението по бул. „Цар Освободител“. Екип на Втора РСПБЗН в 18:10 часа се е отзовал за такова произшествие и на ул. „Чипровци“.

Малко по-късно между 18,30 и 19,15 часа, екип на сектор СОД е работил по премахване на паднало дърво и върху жп линията под хотел „Рига“. Последният сигнал, на който са се отзовали пожарникарите, е бил за ул. „Студентска“, където до блок „Кирил и Методий“ отново е имало паднало дърво, казаха от полицията. Отстраняването му продължило от 19,30 до 20,25 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *