ПолитикаРусе

Новият кмет на община Русе Пенчо Милков встъпи в длъжност

За председател на общинския съвет на град Русе беше избран Иво Пазарджиев.

Процедурата протече паралелно с клетвената процедура на новоизбраните общински съветници и кметовете на общини в област Русе и предхождаше първото редовно заседание на новия общински съвет.

Церемонията бе открита от областния управител Галин Григоров с кратка реч, последвала химна на Република България и Европейския съюз.

След това, думата бе дадена на председателя на изборната комисия Николай Братованов, който обяви имената на новите общински съветници и прочете клетвената реч.

Новоизбраните съветници бяха поканени един по един да подпишат и получат клетвените си декларации.

На офицалната трибуна бяха поканени и всички новоизбрани кметове в област Русе.

След полагане на клетвата, при предаването на символите на града, стария кмет Пламен Стоилов подари икона на св. Георги на новоизбрания кмет Пенчо Милков и произнесе кратко слово.

Аз смятам, че днес е един ден, в който се отваря нова страница в историята на град Русе, но смятам, че бъдещите поколения като четат тази и следващите страници, няма да съжаляват, а ще продължат да се гордеят с това което се случва с нашия град”

каза и Стоилов и добави, че вярва в новия кмет и му желае да продължи с ускореното развитие града, защото това остава към бъдещите поколения.

В своята реч, новия кмет на град Русе Пенчо Милков призова всички избраници в местния парламент да работят заедно и обединени и предложи в следващите 4 години да се ръководят от четири принципа: единение, компетентност, прозрачност и почтеност. Той заяви, че протяга своята ръка за партньорство като към съмишленици и би желал всички да са съмишленици, заради обичта си към град Русе.

Новият кмет се обърна и към гражданите с думите:

Някой път може и да сбъркам, но никога не бих направил нещо, което да ми е трудно да ви обясня

След това, председателстващия първото редовно заседание на новоучредения общински съвет, Тодор Койнов даде думата за приветствени слова на представители на политическите сили.

Теодора Константинова от Демократична България заяви, че представителите на Демократична България ще бъдат непримири спрямо прокарването на лични и корпоративни интереси.

Нека Русе да бъде лесен за живеене, а не лесен за напускане

призова тя.

Иво Пазарджиев заяви, че ВМРО благодари за честната и спортменска игра в предизборната битка и декларира че ще подкрепя решенията на новия кмет в интерес на град Русе и ще бъде коректив, ако се налага.

Слово произнесоха още Мирослав Славчев от Атака, който подари предмет изваден лично от него от морските дълбини и бившия кмет на град Русе Елеонора Николова.

За председател на общинския съвет на град Русе бяха предложени Иво Пазарджиев от ВМРО и Наталия Кръстева от ГЕРБ, като след гласуване с 28 на 16 гласа беше избран Иво Пазарджиев.

Русенци имаха възможност да проследят събитието на живо по телевизия TVN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *