ТехнологииФейсбук

Бъг във Фейсбук тайно включва камерата на iPhone

Всеки нов ден носи нов проблем за Facebook на тема поверителност.

iPhone потребители съобщиха за съществен нов бъг в приложението на iOS на Facebook, което включва камерата без тяхно разрешение.

Грешката получи светкавична популярност, след като Facebook потребителя Джошуа Мадъкс съобщи за проблема, публикувайки видео материал в Twitter в неделя сутринта.

Оказа се дори, че бъгът е бил констатиран още по-рано – в доклад от 2 ноември от друг потребител на Туитър с потребителско име neo_qa:

Изглежда, че бъгът активира камерата, след като потребителят отвори снимка или видео на цял екран в приложението на Facebook в режим Landscape. След затваряне на медията или премахване на картината, интерфейсът на приложението на Facebook забележимо се измества вдясно на екрана. При това положение ясно започва да се вижда че работи задната камера на iPhone.

От технологичния сайт Mashable съобщиха, че са успели да повторят грешката използвайки най-новата версия на Фейсбук приложението (246), инсталирана с последната версия на iOS (13.2.2) използвайки iPhone 6S.

В по-късен туит Мадокс потвърди, че е тествал проблема с камерата на множество айфони. Изглежда, че бъгът във Facebook не засяга потребителите на iPhone с iOS 12. The NextWeb казаха, че той не може да бъде репликиран и на устройство, използващо iOS 13.1.

Различни други потребители също публикуваха записи от опитите си да възпроизведат бъга с камерата на Facebook.

Големият въпрос, който вълнува всички в социалните медии е, дали грешката всъщност е, че се отваря камерата, или това че екранът се измества, което пък означава, че приложението Facebook обикновено държи камерата отворена на заден план?

Засега от Facebook няма коментар по случая.

Източник: Mashable

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *