ПолитикаРусе

Кметът на Русе Пенчо Милков представи заместниците си

Кметът на Русе Пенчо Милков представи днес екипа си от заместник-кметове пред медиите.

Залагам на професионалисти с опит, а не на партийни кадри. Заедно ще работим активно, прозрачно и в интерес на съгражданите си, защото обичаме Русе и искаме градът ни да се променя към по-добро

заяви г-н Милков.

За устройството на територията ще отговаря Магдалина Илиева, Димитър Недев е новият заместник-кмет по комунални дейности, Енчо Енчев поема ресор „хуманитарни дейности“, а Златомира Стефанова – икономика, инвестиции и собственост.


Магдалина Илиева Русе

Заместник-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева е завършила средното си образование в МГ„Баба Тонка“. Има магистърска степен по специалността „Строителен инженер“ ПГС от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Работила е в строителното предприятие „Русеболгарстрой“ като специалист в производствено-технически отдел. Между 2002 г. и 2009 г. е била мениджър по качеството, главен специалист по отчитане на строителството, а впоследствие Изпълнителен директор по подготовка и отчитане на строителството и Главен изпълнителен директор с отговорности в кадровото и квалификационно осигуряване, в договарянето с клиенти и доставчици, финансите на строителната фирма и изпълнението на сключените договори в „ГБС-Русе“АД, което е правоприемник на „Русеболгарстрой“.

Между 2016 г. и 2018 г. работи като инженер по строителството във фирмите „Интис“ ООД и „Декра-Строй“ ЕООД, а през 2019 г. е главен специалист в ДПП „Русенски Лом“. ОТ месец юли 2019 г. е заместник-кмет по строителство и общинска собственост в Община Тутракан. Магдалина Илиева е омъжена, с един син.

Приех предизвикателството да стана част от екипа на г-н Пенчо Милков, познавайки го от съвместната ни работа като професионалист и личност с висок морал и принципност. Ще разчитам на екипната работа за доброто на Русе и русенци.

обяви г-жа Илиева.


Димитър Недев Русе

Заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев е завършил Русенския университет „Ангел Кънчев“ със специалност „Технология и организация на автомобилния транспорт“ и магистратура по финанси в Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Професионалният му опит включва 23 години в Русенската корабостроителница, където достига длъжността член на борда на директорите и Директор Достройка, отговарящ за около 600 души и 20 фирми – външни изпълнители. През 2014 г. става проектен мениджър във „Витте Аутомотив“, което впоследствие се влива във „ВСТ Кинематикс България“. За кратко е бил част от екипа на „Ди Ес Ейч“ ЕООД, която е в сферата на проектиране, разработване и производство на системи за контрол на достъпа и на IBG Motors – Тутракан. Семеен, с един син.

Ставам част от екипа на Пенчо Милков, защото има ясна платформа за управление, която включва единност, прозрачност, компетентност и почтеност. Гражданите на Русе заслужаваме да дишаме чист въздух и ще работя усилено в тази посока. Заедно ще направим Русе още по-красив и по-привлекателен както за бизнеса, така и за нашите съграждани и туристите.

каза на пресконференцията Димитър Недев.


Златомира Стефанова Русе

Заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова е завършила международен туризъм в ИМТ – Варна, след което и бакалавърска степен по финанси към Великотърновския университет.

През 1998 година започва работа във фирма „Дунав турс“, където се развива професионално и през 2016 година става офис мениджър, а впоследствие и Изпълнителен директор на Туристическата агенция „Дунав Турс Хотелс“. Била е и преподавател в Научноизследователския институт по управление на регионални проекти в Русе. Златомира Стефанова е семейна, с едно дете.

Ще вложа всичката си енергия, опит и професионализъм за развитието на туризма в нашия град, използвайки и потенциала, който носи река Дунав. Ще работя за привличането на нови инвестиции и за подобряването на бизнес средата. Моята мечта е хората от всяко поколение тук да чувстват и знаят, че имат бъдеще в Русе. Ще залагам на прозрачност в действията си и ще се допитвам до мнението на гражданите – заедно ще вървим напред.

каза при представянето си пред медиите г-жа Стефанова.


Енчо Енев Русе

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев е завършил българска филология в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ , магистър е по български език и литература. Има специализации по педагогика и психология. През 2015-2016 год. завършва Академията за училищни лидери-директори на училища в ПК „Банк стрийт“ и Института за международно образование – Ню Йорк, САЩ, по Програма „Младите лидери на България“.

През годините е работил като учител по български език и литература, педагогически съветник, помощник-директор на средно училище, директор на две русенски училища и директор на Дирекция „Култура и образование“ в Община Русе. Удостояван е с множество награди, сред които Награда на Изпълнителния комитет на Съюза на българските учители през 2010 г., грамота и плакет – Национален партньор на годината, за личен принос за развитие и усъвършенстване на социалното партньорство, и Почетно отличие „Неофит Рилски“ на МОН за 2018 г. за дългогодишния му висок професионализъм в системата на предучилищното и училищното образование. От 2014 г. е директор на ОУ „Ангел Кънчев“ – Русе.

През 2017 г. е избран за Председател на Сдружението на директорите от средното образование в Република България – секция Русе, а през 2018 г. – за съпредседател и член на Националния управителен съвет на Сдружението на директорите. Енчо Енчев е семеен, с един син.

В съвременния свят образованието се налага като най-важният фактор за осигуряване на ново качество на икономиката и изграждане на добре подготвено и можещо общество на знанията. Ще работя всеотдайно и за подобряването на социалните услуги и дейности в нашата община, за развитието на спорта и младежките дейности. Вярвам, че с общи усилия ще направим Русе едно по-добро място за живеене.

обяви новият заместник-кмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *